Днес ще се проведе 63-та анкета Футболист на годинатa в България.

...
Днес ще се проведе 63-та анкета Футболист на годинатa в България.
Коментари Харесай

Днес става ясно кой ще е Футболист на България, Десподов е фаворит

Днес ще се организира 63-та анкета " Футболист на годинатa " в България. Церемонията ще се състои от 18:00ч. Hyatt Regency Sofia (София, Площад Васил Левски), зала " Васил Левски "
Прочетете още
На церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2023 година след гласуването на спортните публицисти. Ще бъдат отличени треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-хубавите футболисти в българското състезание за 2023 година - най-хубав вратар, най-хубав бранител, най- добър полузащитник, най-хубав нападател, най-хубав чужденец. Ще бъде връчена и премията за най-прогресиращ млад състезател в българския футбол. Ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол.

За осма поредна година ще бъде връчена и специфичната премия на Българската асоциация на спортните публицисти " Лъвско сърце – Трифон Иванов ". За първа година по време на церемонията " Футболист на годината " ще бъдат наградени също футболист №1 и треньор №1 в минифутбола.

Церемонията беше изместена за тази късна дата, тъй като в този момент има пауза за националните тимове и всички номинирани футболисти могат да участват, тъй като огромна част от тях са на лагер с националите. 

Фаворит за спечелването на оценката е футболистът на ПАОК Кирил Десподов, който досега има три извоювани наградата от анкетата и в случай че завоюва и тази година ще има 4 и ще се подреди еднолично трети, минавайки Ивелин Попов и Христо Бонев. С най-вече оценки е Димитър Бербатов - 7, а втори е Христо Стоичков с 5. Десподов завоюва оценката за 2022-ра и 2021-ра години, а първото му отличие е през 2018г. 

Първата анкета е извършена през 1931г., само че до 1961г. има много спирания и единствено 9 гласувания. От 1961г. насам всяка година се организира гласуването за най-хубав футболист в България. 

Церемонията ще бъде излъчена онлайн по Sportal.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР